Бородянський розповів, чи повернуть українцям російські соцмережі

Читать на русском
Міністр культури Володимир Бородянський розповів, чи з'явиться доступ в українців до російських соцмереж і чи будуть продовжувати заборону на їх блокування на території України.

В Україні не планують відновлювати доступ до раніше заборонених російських соціальних мереж.

Про це заявив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський в інтерв'ю РБК-Україна.

Глава Мінкультури прокоментував інформацію про можливе розблокування російських соцмереж і порталів, оскільки навесні 2020-го терміни заборони закінчуються. Бородянський впевнений, що блокування сайтів потрібно продовжити. Ініціатором в цій справі виступить Міністерство культури.

Російські спецслужби вербують українських військових через соцмережі – СБУРосійські спецслужби намагаються завербувати українських військових, використовуючи жіночі сторінки в соцмережах.

«Я вважаю, що треба продовжувати заборону, тут навіть немає ніякої дискусії. Будемо ініціювати. Обов'язково», - заявив міністр.

При цьому він додав, що мовні квоти в Україні змінювати не будуть. Також в міністерстві не мають наміру переглядати закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

За словами Бородянського, такими заходами Україна захищає свої національні інтереси.

Нагадаємо, указ про блокування російських соцмереж (серед яких «Вконтакті», «Однокласники» і портал Mail.Ru) підписав у квітні 2017 року президент Петро Порошенко.

Раніше Бородянський заявив, що блогери повинні нести відповідальність за свій контент.

Сьогодні, 11 лютого, стало відомо, що Бородянський визначився з главою Госетнополітики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: