Кулеба домовився про візит голови МЗС Китаю до України

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з членом Державної Ради, міністром закордонних справ Китаю Ван Ї.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з членом Державної Ради, міністром закордонних справ Китаю Ван Ї.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

«Ван Ї прийняв запрошення Дмитра Кулеби відвідати Україну з візитом. Він також запросив Дмитра Кулебу відвідати з візитом Пекін. Це запрошення було теж прийняте. Крім цього, міністри погодили політичні консультації у Пекіні на рівні своїх заступників», — повідомили в МЗС.

Повідомляється, що під час розмови Кулеба також висловив глибоку вдячність уряду Китаю за гуманітарну допомогу для боротьби з COVID-19.

«Україна зацікавлена в розвитку стратегічного партнерства з Китаєм. Ви і я маємо усі можливості, аби наповнити його амбіційними проєктами, що приведуть до зустрічі лідерів наших держав», — наголосив Кулеба.

Міністр закордонних справ КНР підтвердив готовність розвивати та укріплювати стратегічне партнерство з Україною.

У відомстві уточнили: востаннє міністр закордонних справ Китаю відвідував Україну з офіційним візитом у 2010 році.

Раніше в Україну з Китаю прибув літак, який доставив 100 тис. тестів для полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), 40 тис. окулярів багаторазового використання, медичні маски й обладнання для апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

Нагадаємо, першу партію медичної допомоги з Китаю Україна отримала 23 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: