НАБУ і САП завершили розслідувати справу одеських податківців

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура ухвалила рішення про завершення досудового слідства у справі колишньої очільниці податкової служби.
Наталя Чеботарьова в суді з адвокатамифото: «Слово і діло»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили досудове слідство у справі за підозрою колишньої виконувачки обов'язків начальника Головного управління Державної податкової служби в Одеській області Наталії Чеботарьової.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«Прокурорами САП ухвалено рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно виконувачки обов'язків начальника Головного управління Державної податкової служби однієї з областей, підозрюваній у пропозиції та наданні 25 тисяч доларів неправомірної вигоди керівнику структурного підрозділу регіональної прокуратури», – інформують у прокуратурі.

У САП додали, що 9 квітня детективами НАБУ відкрито матеріали справи підозрюваній та її захисту для ознайомлення. Після ознайомлення обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Як відомо, суд взяв її під варту з альтернативою 903 860 гривень застави. Пізніше за неї внесли цю суму і Чеботарьова вийшла із СІЗО. Тому на неї поклали низку обов'язків.

За версією слідства, Чеботарьова разом із своїм перший заступником Володимиром Мосійчуком запропонували начальнику управління прокуратури Одеської області Михайлу Сербіну щомісячно надавати неправомірну вигоду у 25 тисяч доларів У відповідь той мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов'язаній із отриманням неправомірної вигоди від підприємців, та не притягувати податківців до відповідальності, зокрема кримінальної.

Як встановило слідство, лише за листопад 2019 року Чеботарьова разом із Мосійчуком нібито отримали від підприємців 250 тисяч доларів неправомірної вигоди. У жовтні, за даними негласних слідчих (розшукових) дій, вони розставляли на ключові посади своїх людей, щоб потім створити таку схему. Перший транш грошей підозрювана передала Сербіну 13 грудня, який зафіксували детективи НАБУ. Після чого, вона не з'являлася в Одесі протягом місяця під виглядом перебування на лікарняному.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: