Суд заарештував мобільні телефони одеських податківців

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива про накладання арешту на тимчасово вилучене майно у підозрюваних.
Наталя Чеботарьова в суді з адвокатамифото: «Слово і Діло»

Суд заарештував мобільні телефони колишньої виконувача обов'язків начальника головного управління Державної податкової служби Наталії Чеботарьової та її першого заступника Володимира Мосійчука, якого НАБУ і САП підозрюють у наданні неправомірної вигоди прокурору.

Такі рішення 24 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказував детектив, під час затримання Чеботарьової у неї вилучили два мобільні телефони iPhone і понад 17000 грн, на які пізніше наклали арешт. Також у результаті обшуку у неї знайшли 3900 доларів та 120 000 грн, проте суд їх не заарештував. У її заступника Мосійчука теж вилучили два мобільні телефони iPhone, два відеореєстратора і датчик руху сигналізації. Його майно арештували.

13 січня НАБУ затримало в.о. начальниці ДПС в Одеській області Чеботарьову за підозрою у наданні хабара.

Слідство встановило, що очільник регіональної ДПС запропонувала керівнику структурного підрозділу прокуратури цього ж регіону щомісячно надавати неправомірну вигоду у 25000 доларів. У відповідь той мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов'язаній із отриманням неправомірної вигоди від підприємців, та не притягувати податківців до відповідальності, в т.ч. кримінальної.

Слідство задокументувало факт надання неправомірної вигоди, яка, з огляду на твердження самих підозрюваних, мала стати першим траншем у подальшій «взаємодії» з посадовцем регіональної прокуратури.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру Мосійчуку. Пізніше, суд заарештував Чоботарьову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: