Зведення штабу ООС 10 квітня: 21 обстріл, є загиблі та поранені

Читать на русском
За минулу добу, 9 квітня, сепаратисти 21 раз обстріляли українських військових в ООС, дев'ять із атак були із застосуванням забороненої зброї - мінометів 120-го і 82-го калібру.

За минулу добу, 9 квітня, сепаратисти 21 раз обстріляли українських військових в ООС, дев'ять із атак були із застосуванням забороненої зброї - мінометів 120-го і 82-го калібру.

Про це повідомляє пресцентр ООС вранці в п'ятницю, 10 квітня.

Також відкривали вогонь по наших опорних пунктах з протитанкового ракетного комплексу, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. З метою припинення ворожих провокацій і стабілізації ситуації наші воїни активно застосовували чергові вогневі засоби. Українські захисники змусили супротивника до відновлення режиму Тиша на всіх ділянках лінії зіткнення.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід зафіксовано 11 обстрілів з боку російських окупаційних військ. За захисника Павлопіля ворог випустив п'ять мін калібру 82 мм, а також вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Карта ООС: ситуація на сході України на 9 квітняСитуація на сході країни станом на 9 квітня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

По опорних пунктах Об'єднаних сил неподалік Водяного противник відкривав вогонь двічі, застосувавши при цьому міномети калібру 82 мм - чотири міни, станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети. Наші позиції біля Красногоровки і Новомихайлівки окупанти тричі обстріляли зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї.

Поруч з Авдіївкою ворог двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У районі села Харчовик ворог обстріляв наші позиції з гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів, а у села Старогнатівка - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Поблизу Богданівки противник застосував проти українських захисників стрілецьку зброю. Об'єднані сили дали рішучу відповідь на всі збройні провокації і припинили вогневу активність супротивника. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ збройні формування 10 разів відкривали вогонь в бік захисників України.

З мінометів калібру 120 мм і 82 мм, витративши 38 мін, а також з гранатометів різних систем і стрілецької зброї противник протягом доби тричі обстріляв наші опорні пункти поблизу Орехово. Вогонь з мінометів 82-го калібру і автоматичних станкових гранатометів також зафіксовано у населених пунктів Хутір Вольний, Новолуганське, Новоолександрівку і Попасну. Всього на цих ділянках ворог випустив 18 хв зазначеного калібру.

У районі Кримського російські окупанти двічі обстріляли наші позиції з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї. Поруч з Новгородським проти підрозділу Об'єднаних сил окупанти застосували протитанковий ракетний комплекс. Внаслідок ворожих обстрілів загинув один український герой, двоє наших захисників отримали поранення.

За даними розвідки, наші підрозділи знищили одного сепаратиста, ще одного - поранили.

З початком цього періоду збройні формування двічі обстріляли наших захисників, які виконують завдання у складі оперативно-тактичного угруповання Схід. По позиціях в районі Новозванівка російські найманці відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм, а по опорних пунктах поблизу Новоалександровки - з мінометів калібру 82 мм. У відповідь українські воїни застосовували чергові вогневі засоби, в результаті чого ворожі провокації припинилися.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Випадків захворювання коронавірусною інфекцією серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано. Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.

Нагадаємо, на Донбасі збільшилися втрати серед цивільного населення.

Також відзначимо, ТКГ не змогла домовитися про розведення сил на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: