Карта ООС: ситуація на сході України на 9 квітня

Читать на русском

Протягом минулої доби на лінії бойового зіткнення зафіксовано 8 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Захисники України гідно придушували збройну активність збройних формувань РФ, застосовуючи чергові вогневі засоби. Підкреслимо, що підрозділи Об’єднаних сил ведуть адекватні оборонні дії та прицільний вогонь у відповідь в разі підтвердження відсутності в секторі цивільних мирних жителів та інфраструктури місцевого населення.

Вчора ворог 4 рази застосовував по позиціям Українських воїнів міномети різних калібрів.

З 01:50 ночі, протягом 25 хвилин, наші оборонці Павлополя зафіксували розриви 20 ворожих мін калібру 82 мм. Окупанти вели щільний вогонь з напрямку від села Набережне.

Зранку, з 06:35 протягом години, з напрямку від н.п. Калинове російсько-окупаційні війська випустили 17 мін 120-го калібру по захисникам Новоолександрівки.

Після 12:15 розриви декількох мін калібру 82 мм з напрямку від окупованого Золотого-5 зафіксували наші захисники Оріхового.

З 16:50 від села Верхньошироківське противник протягом 20 хвилин випустив 8 мін також 82-го калібру по оборонцям села Гнутове.

Крім того, вчора двічі російсько-окупаційні війська порушували режим тиші вдень в районі Зайцевого, застосовуючи стрілецьке озброєння та станкові протитанкові гранатомети.

Також з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів окупанти цілили по позиціях оборонців Мар’їнки та зі стрілецької зброї – поблизу Старогнатівки.

Як зазначалося, наші мужні оборонці – підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії проти злочинних дій російсько-окупаційних військ. При цьому захисники України ніколи не застосовують зброю першими. На ворожі обстріли наші воїни ефективно застосовували гранатомети та стрілецьке озброєння, з метою припинення збройної активності окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: