Ситуація на Донбасі: 11 обстрілів, є жертва

Читать на русском
На Донбасі 9 квітня в районі проведення операції ООС формування РФ 11 разів порушили режим припинення вогню, в результаті чого один військовослужбовець помер.

На Донбасі 9 квітня в районі проведення операції ООС формування РФ 11 разів порушили режим припинення вогню, в результаті чого один військовослужбовець помер.

Про це повідомляє пресцентр ООС у Facebook.

Під час обстрілів окупанти застосовували міномети калібру 82 мм, протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Прицільним вогнем у відповідь Об'єднані сили рішуче відкидали ворожу злочинну активність.

Карта ООС: ситуація на сході України на 9 квітняСитуація на сході країни станом на 9 квітня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід російські найманці обстріляли позиції українських захисників біля Павлопіля, недалеко від Водяного, біля Красногоровки і Новомихайлівки, поблизу Богданівки.

«На всі обстріли українські військовослужбовці давали адекватну відповідь зі штатного озброєння. Відчувши на собі рішучість і мужність наших воїнів, окупанти не припиняли свої провокаційні дії», - йдеться в повідомленні.

Крім того, ворожі обстріли були зафіксовані поблизу Хутора Вільний, біля Орехово, поруч із Новгородським, в районі Кримського, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ.

«У результаті ворожих обстрілів загинув один український військовослужбовець. Командування Об'єднаних сил висловлює глибокі і щирі співчуття рідним і близьким загиблого воїна і підкреслює, що такі злочинні дії не залишаться без адекватної відповіді», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за інформацією ООН, на Донбасі збільшилися втрати серед цивільного населення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: