Прокуратура перевірить карантинні заходи в СІЗО

Читать на русском
Прокуратура ініціювала проведення службового розслідування за порушення посадовими особами Київського слідчого ізолятора санітарних і протиепідемічних заходів.

Прокуратура ініціювала проведення службового розслідування за порушення посадовими особами Київського слідчого ізолятора санітарних і протиепідемічних заходів.

Про це повідомила прессекретар прокуратри Києва Надія Максимець у Facebook.

Вона зазначила, що протиепідемічними заходами передбачені щоденна дезінфекція та наскрізне провітрювання житлових та господарських приміщень СІЗО, температурний скринінг персоналу та ув’язнених, тощо.

«За інформацією СІЗО, в установі є в наявності близько 4 тис. медичних масок, якими забезпечуються як персонал, так і ув’язнені, і в обов’язковому порядку ті, які беруть участь у судових засіданнях», — зазначила Максимець.

Також був проведений моніторинг смертності засуджених і осіб, узятих під варту, які перебували в Київському слідчому ізоляторі з початку року.

«Жодного випадку смерті ув’язненого, яка була б пов’язана з гострою респіраторною хворобою, за цей час в установі не сталося», — повідомила прес-секретар.

Раніше уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова особисто проінспектувала Лук’янівське СІЗО і повідомила про порушення посадовими особами протиепідемічних заходів безпеки під час пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський закликав громадян з розумінням поставитися до посилення заходів карантину в Україні.

Також Кличко розповів, скільки штрафів виписали в Києві за порушення карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: