Кабмін має намір підвищити штрафи за випалювання сухостою

Читать на русском
Випалювання рослинності та її залишків залишається однією з найбільш актуальних екологічних проблем для навколишнього середовища і здоров'я людини.

Кабмін підтримав законопроект, який підвищує штрафи за випалювання стерні або листя.

Про це повідомляє пресслужба Мін'юсту в середу, 8 квітня.

«Випалювання рослинності та її залишків залишається однією з найбільш актуальних екологічних проблем для навколишнього середовища і здоров'я людини. Спалювання сухостою забруднює повітря, а розведені навмання багаття призводять до неконтрольованих масштабних пожеж і значних збитків. У зв'язку з цим ми ініціювали питання про розробку законопроекту про посилення адміністративної відповідальності за самовільне випалювання рослинності», - заявив міністр Денис Малюська.

Забруднення повітря в Києві: дані за останні дніЗабруднення повітря в Києві спостерігається останніми днями. Столиця України зараз серед лідерів світового антирейтингу.

Зараз розмір штрафу становить 170-340 гривень (10-20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), але законопроект передбачає підвищити його до 850-6120 гривень (50-360 мінімумів). При цьому за спалювання трави на території об'єктів природно-заповідного фонду буде передбачений штраф до 17 тисяч гривень (1000 мінімумів), а для посадових осіб штрафи будуть ще вище.

Законопроект також надає право адміністративним комісіям при виконавчих органах міських, сільських, селищних рад розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені, зокрема, статтею 77-1 КУпАП. Чиновники наділяються повноваженнями щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання рослинності.

Раніше повідомлялося, що рятувальники вже четвертий день поспіль гасять пожежу в зоні ЧАЕС.

Також нагадаємо, в Дарницькому районі Києва спалахнула масштабна пожежа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: