Пожежа в зоні ЧАЕС: ліс і суха трава горять вже п'ятий день

Читать на русском

Пожежні продовжують гасити вогонь в зоні ЧАЕС. Ліс і суха трава горять вже п'ятий день. Вчора ввечері стало відомо, що площа пожежі збільшилась в три рази.
EPA-EFE/YAROSLAV YEMELIANENKO

Пожежні продовжують гасити вогонь в зоні ЧАЕС. Ліс і суха трава горять вже п'ятий день. Вчора ввечері стало відомо, що площа пожежі збільшилась в три рази.

Як сказано в повідомленні пресслужби ДСНС, поблизу с. Грезля Денисовецького лісництва виникла пожежа трав'яного настилу і чагарників.

«Станом на 7 ч. 8 квітня спостерігається горіння трав'яного настилу та лісової підстилки окремими вогнищами. На території Котовського лісництва в зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення між смт Поліське, с. Тараси і с. Володимирівка відкритого вогню немає, спостерігається тління окремими осередками. Всього до гасіння пожеж у зоні відчуження залучено 253 осіб і 68 од. техніки. 7 квітня авіацією ДСНС здійснено 81 скидання (288 тонн води), з них літаками АН-32П - 21 скидання (168 тонн води) і вертольотами МІ-8 - 60 скидів (120 тонн води)», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція знайшла винуватця пожежі в Чорнобильській зоні. Підозрюваним виявився 27-річний житель села Рагівка Київської області. За його словами, він підпалив сміття і траву, після чого вогонь вітром перекинуло далі та він не зміг самотужки загасити пожежу.

Також відзначимо, у ДСНС повідомили, що пожежі в зоні ЧАЕС відбуваються через людський фактор.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: