Пожежу в Чорнобильський зоні гасять четвертий день – відео

Читать на русском
Пожежа у Чорнобильській зоні – горить суха трава на території близько 10 гектарів. Державна служба з надзвичайних ситуацій контролює ситуацію і продовжує гасіння пожежі.
Фото- ДСНС.

У Чорнобильській зоні горить суха трава на території близько 10 гектарів. Державна служба з надзвичайних ситуацій контролює ситуацію і продовжує гасіння пожежі.

«Станом на 07:00 на території Котовського лісництва Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення спостерігається пожежа трав’яного настилу та лісової підстилки між смт Поліське та с. Володимирівка (10, 16 квартал) на площі близько 6,5 га та поблизу с. Рудня Осошня (58, 77, 79 квартал) на площі близько 4 га. Ситуація повністю контрольована. Роботи тривають», – інформує ДСНС.

Триває ліквідація лісової пожежі у Зоні відчуження безумовного (обов’язкового) відселенняMNS GOV.UA

До гасіння залучено 120 осіб та 29 од. техніки, у тому числі від ДСНС 54 осіб о/с та 10 од. техніки, з них один вертоліт Мі-8, яким 6 квітня здійснено 19 скидів – 38 т. води, всього з початку робіт авіацією ДСНС здійснено 61 скид - 174 т. води.

Вертольоти ДСНС проводять повітряну розвідку.

ДСНС уточнює, що радіаційний фон по м. Києву та Київській області в межах норми та не перевищує природних фонових значень.

Нагадаємо, 4 квітня в Чорнобильській зоні відчуження сталася лісова пожежа. Спочатку вогонь охопив 20 гектарів лісу, але пізніше поширився на територію майже 100 га.

Пізніше стало відомо, що пожежу в Чорнобильському лісі влаштував місцевий житель.

Також киян попередили про загазованості повітря в столиці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: