НАБУ знову намагалося відсторонити підозрюваного директора лісгоспу

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив ризиків того, що підозрюваний використає свою посаду для впливу на свідків та інших осіб.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд знову не відсторонив від посади підозрюваного НАБУ директора державного Гутянського лісового господарства Віктора Сису, оскільки не побачив ризиків використання ним посади для перешкоджання слідству.

Про це йдеться в рішенні слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 3 грудня, повідомляє «Слово і Діло».

8 листопада ВАКС відмовив НАБУ і САП у відстороненні Сиси. Не погодившись з таким рішенням, САП подала апеляцію. Втім апеляційна палата ВАКС залишила скаргу без задоволення. Судді вказали, що правопорушення, у вчиненні якого підозрюється Сиса, є завершеним.

Під час розслідування було здійснено низку слідчих дій, зокрема: обшук автівок Сиси і детектива, в останній знайшли передані гроші. Отже, матеріальні докази, на підставі яких було висунуто підозру, були вилучені та зафіксовані органом досудового розслідування ще 30 жовтня. Водночас прокурор не зазначив, які саме речі та документи, що мають суттєве значення для досудового розслідування, підозрюваний може знищити чи підробити, перебуваючи на посаді. Також судді заперечили про існування ризику втечі або незаконного впливу на свідків.

Але НАБУ і САП знову спробували відсторонити Сису від посади, подавши повторно клопотання до ВАКС. Детектив пояснив, що особу водія директора лісгоспу, який є свідком у справі, не встановлено. Це означає, що він може бути підлеглим Сиси, а це означає можливість впливу на нього. Втім суддя відмовив у відстороненні, вказавши на відсутність ризиків.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали Сису 30 жовтня. Пізніше йому повідомили про підозру. Також суд взяв його під варту з альтернативою застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: