У Запоріжжі запроваджують спецперепустки для громадського транспорту

Читать на русском
У Запоріжжі з 8 квітня обмежать рух громадського транспорту через пандемію коронавірусу, він буде перевозити лише пасажирів за спеціальними перепустками.

У Запоріжжі з 8 квітня обмежать рух громадського транспорту через пандемію коронавірусу, він буде перевозити лише пасажирів за спеціальними перепустками.

Про це повідомив мер міста Володимир Буряк в Facebook.

За його словами, таке рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на основі рішення обласної комісії, яка визнала Запоріжжя територією карантинної зони.

Як пояснив міський голова, це означає, що працівники всіх підприємств, яким дозволено працювати за постановою Кабміну (лікарні, аптеки, магазини, банки та ін.), зможуть і надалі пересуватися по місту при наявності спеціальної довідки, яку керівники підприємств повинні роздрукувати, завірити печаткою і видати своїм працівникам - під свою відповідальність.

«Усі інші люди повинні перебувати вдома і виходити тільки при гострій потребі - зокрема в магазини і аптеки, які знаходяться поблизу їхніх домівок», - пояснив Буряк.

Він додав, що місто облаштовує блокпости на випадок, коли рішенням обласного штабу пересування між містами буде повністю закрите.

Раніше у Запоріжжі відмовилися зупинити рух громадського транспорту, залишивши на маршрутах тільки трамваї і тролейбуси.

Нагадаємо, в Запоріжжі через карантин закриють острів Хортиця, який є національним заповідником.

Також повідомлялося, що в Запоріжжі коронавірусом заразилися голова і депутати облради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: