Карантин в Україні: інструменти для онлайн-освіти

Читать на русском

В Україні до 24 квітня діє карантин і закриті, у тому числі, всі установи освіти. Виходячи з того, що кількість хворих на коронавірус у країні збільшується, обмежувальні заходи цілком можуть продовжити. Незважаючи на це, зовнішнє незалежне оцінювання, вступну кампанію і взагалі навчальний рік ніхто не скасовував. Тому школи потроху переходять на дистанційні заняття, інструментів для їх проведення зараз досить. «Слово і діло» подивилося, які програми Міністерство цифрової трансформації рекомендувало вчителям.

Для проведення онлайн-уроків насамперед потрібна програма для відеоконференцій. Напевно, найпопулярніший додаток зараз – Zoom, ним користуються багато, хто був змушений перейти на віддалену роботу. Наприкінці березня стало відомо, що акції кампанії зросли майже вдвічі на тлі масового оголошення карантину в світі, а скачування програми зросли на 109%.

Відеоконференція до 40 хвилин в Zoom безкоштовна, брати участь у ній можуть не більш ніж 100 чоловік. Платна версія – майже 15 доларів на місяць без обмеження за тривалістю сеансу. З плюсів програми – можна демонструвати свій екран, у платформу вбудована інтерактивна дошка, можна перейти з демонстрації екрану на дошку. Крім того, конференцію можна ділити на міні-конференції (зручні для групових завдань).

Також можна використовувати програми Google hangouts (безкоштовна, але до 25 учасників) і Cisco Webex (до 100 учасників).

В якості таск-менеджера рекомендують використовувати Google Classroom, програма безкоштовна для навчальних закладів і некомерційних організацій. У Google Classroom можна створити свій клас (до 250 осіб), ділитися з учнями необхідним матеріалом, давати їм завдання, оцінювати завдання учнів, організовувати їх спілкування.

Платформа Class Dojo також безкоштовна. У ній можна створювати клас, в учня є щоденник, доступ до якого є в батьків. Ще один безкоштовний додаток – Microsoft Teams. Серед його функцій – створення класів, завдань для учнів і журналу успішності. У додатку Classtime є багато можливостей для проведення інтерактивних уроків. Також у ньому зручно створювати тестові завдання і програма автоматично оцінює їх виконання

Раніше став відомий розклад телеуроків для школярів.

Нагадаємо, «Слово і діло» зібрало інформацію про терміни проведення ЗНО і подивилося, коли прогнозується початок вступної кампанії і новий навчальний рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: