У МОЗ уточнили, як правильно носити маски та рукавички

Читать на русском

Центр громадського здоров'я МОЗ надав інструкцію щодо правильного використання медичних масок і рукавичок.

Центр громадського здоров'я МОЗ надав інструкцію щодо правильного використання медичних масок і рукавичок.

Про це пресслужба відомства повідомила в Facebook.

Відзначається, що маска призначена для зменшення виділення збудників інфекційних хвороб з дихальних шляхів. Також вона запобігає зайвим дотикам руками до лиця і зменшує ризик занесення інфекції на слизові.

У МОЗ рекомендували міняти маску кожні чотири години і не використовувати повторно. При носінні не можна чіпати її зовнішню частину. Підкреслюється, що марлеві маски не забезпечують належного рівня захисту.

Знімати маску потрібно за гумки, не торкаючись її зовнішньої поверхні. Використану маску необхідно згорнути та викинути у смітник.

Захисні маски для обличчя: види та особливостіБез маски в умовах пандемії коронавірусу не можна увійти в супермаркет чи аптеку. Ми розібралися, які є види масок і чим вони відрізняються.

Рукавички одягають в разі безпосереднього контакту з кров'ю, біологічними рідинами, слизовими; при контакті з інфікованими людьми; під час роботи з потенційно забрудненими предметами. Їх заборонено мити або обробляти дезінфекторами, щоб використовувати повторно. Рукавички надягають останніми з усіх засобів індивідуального захисту.

Раніше Данілов пояснив перебої з антисептиками і масками в аптеках.

Також нагадаємо, в МОЗ розповіли, медиків яких спеціальностей відправили до Італії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: