Помер ексміністр освіти і науки Іван Вакарчук

Читать на русском
Помер ексміністр освіти, колишній ректор Львівського університету та батько політика Святослава Вакарчука Іван Вакарчук.

Помер ексміністр освіти, колишній ректор Львівського університету та батько політика Святослава Вакарчука Іван Вакарчук.

Про це повідомляє Facebook Святослава Вакарчука.

Про смерть Івана Вакарчука спочатку повідомив історик і ексдиректор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

«Від нас пішов професор Іван Вакарчук. Велика людина, той хто вмів змінювати життя на краще. Для мене улюблений ректор Alma mater, міністр освіти з яким мав честь співпрацювати, змінюючи цю галузь... Він ввів зовнішнє незалежне оцінювання і зробив так, що з 2008 року майже по півмільйони українських дітей завершують школу з надією на чесний вступ, і ця надія не марна. Він поставив безкомпромісно питання якості освіти в нашій вищій школі, почав підіймати престиж природної, математичної та фізичної освіти в школі», - написав В'ятрович у Facebook.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що на прохання родини похорон Івана Вакарчука відбудуться камерно. Його поховають на Личаківському цвинтарі.

Раніше в Сербії урядовець помер від коронавірусу.

Також від онкології померла соціолог Ірина Бекешкіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: