Суд надав адвокатам підозрюваного НАБУ судді доступ до документів

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання адвокатів підозрюваного про надання тимчасового доступу до документів.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Суд надав тимчасовий доступ до документів адвокатам судді Міжгірського районного суду Закарпатської області Антону Гайдуру, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Такі рішення 25 березня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

У межах справи адвокати просили надати тимчасовий доступ до документів Головного управління Державної податкової служби у Закарпатській області, а саме до податкової звітності за другий та третій квартали 2019 року, а в разі подачі тільки річної звітності - до оригіналів податкової звітності за 2019 рік, фізичної особи-підприємця. Саме до цього ФОП позивалася людина, яка ймовірно надала хабара судді Гайдуру за задоволення позову. Суд клопотання задовольнив.

Також адвокати просили надати доступ до документів оператора мобільного зв'язку «Київстар», а саме до інформації про з'єднання між двома вищевказаними особами – позивачем та ФОП. Це клопотання суддя теж задовольнив.

Нагадаємо, 5 лютого Гайдура було викрито на «гарячому» під час одержання 15 тисяч гривень неправомірної вигоди детективами НАБУ спільно зі співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції у Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокурорів САП.

Слідством встановлено, що служитель Феміди висловив прохання надати та одержав указану суму коштів від фізичної особи за задоволення цивільного позову.

Нещодавно Вища рада правосуддя відсторонила закарпатського суддю від здійснення правосуддя. Раніше суд визначив Гайдуру 168 160 грн застави як запобіжний захід. Пізніше він вніс цю суму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: