Суд не заарештував гроші підозрюваного НАБУ закарпатського судді

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив Національному бюро та прокурору в арешті більшої частини вилучених грошей у судді.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і Діло»

Вищий антикорупційний суд двічі відмовив Національному антикорупційному бюро та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в арешті більшої частини грошей, вилучених у голови Міжгірського районного суду Закарпатської області Антона Гайдура.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя суду і колегія суддів апеляційної палати ВАКС, повідомляє «Слово і Діло».

5 лютого детективи НАБУ обшукали кабінет Гайдура і знайшли картонну коробочка з написами «Пластилин 5 кольорів» зі схованими у ній 15 000 грн, які є предметом неправомірної вигоди; належним чином завірені, пронумеровані та прошиті копії матеріалів судової справи та оптичний диск з аудіозаписом судового засідання; флешка із копіями відеозапису з камер спостереження у приміщенні суду, а також 200 євро; 8 950 доларів і 212 100 грн.

Детективи просили заарештувати 200 євро; 8 950 доларів і 212 100 грн для забезпечення можливої майбутньої спецконфіскація майна, проте суд відмовив. Тому САП подала апеляційну скаргу, проте судді відмовили у задоволенні апеляції.

Як відомо, суд визначив Гайдуру 168 160 грн застави як запобіжний захід. Пізніше він вніс цю суму.

Нагадаємо, 5 лютого Гайдура було викрито на «гарячому» під час одержання 15 тисяч гривень неправомірної вигоди детективами НАБУ спільно зі співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції у Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокурорів САП.

Слідством встановлено, що служитель Феміди висловив прохання надати та одержав указану суму коштів від фізичної особи за задоволення цивільного позову.

Нещодавно Вища рада правосуддя відсторонила закарпатського суддю від здійснення правосуддя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: