Зеленський анонсував перевірки лікарень на наявність засобів захисту від вірусу

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив, що розподіл засобів захисту для лікарень і медперсоналу має проходити справедливо і анонсував перевірки.

В рамках боротьби з коронавірусом українські лікарні перевірять на наявність захисних масок, респіраторів і костюмів.

Про це на селекторній нараді 2 квітня заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє пресслужба ОПУ. Президент підкреслив, що розподіл коштів захисту, доставкою якої займається центральна влада, має відбуватися справедливо.

Захисні маски для обличчя: види та особливостіБез маски в умовах пандемії коронавірусу не можна увійти в супермаркет чи аптеку. Ми розібралися, які є види масок і чим вони відрізняються.

«До нас звертається дуже багато лікарів: пишуть листи, роблять відеозвернення про те, що вони не отримують маски, респіратори, захисні костюми, рукавички та інші засоби, які ми переправляли з Києва. Розподіл спецзасобів між лікарнями має відбуватися справедливо. Ми перевіримо лікарні щодо того, що вони отримують, щоб переконатися, що наші лікарі і пацієнти дійсно захищені», - зазначив Зеленський.

Як відомо, в березні Україна отримала другу партію медичної допомоги з Китаю, до якої увійшли маски, захисні костюми, респіратори і тести для діагностики коронавірусу.

У МОЗ розповіли, кому з медиків підвищать оклади.

Також повідомлялося, що в Україні був складений список медичних посад з підвищеними доплатами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: