За порушення самоізоляції оштрафували 130 українців, які приїхали з-за кордону

Читать на русском
В Україні за порушення режиму самоізоляції оштрафовані 130 громадян, які прибули з-за кордону під час карантину.

У МВС розповіли про штрафи за порушення режиму самоізоляції в Україні, а також про те, як планують стежити за прибулими з-за кордону громадянами.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає пресслужба МВС 2 квітня.

Перевірки за допомогою мобільних операторів і штрафи: чи допоможе це дотримуватися карантинуУ МВС не виключають, що контролювати дотримання українцями умов карантину й самоізоляції доведеться за допомогою мобільних операторів і банків.

За словами Геращенка, на сьогоднішній день в Україні оштрафовано на 17 тисяч гривень 130 громадян з-поміж тих, хто повернувся з-за кордону і відмовився перебувати вдома 14 днів у зв'язку з карантином.

Заступник голови МВС також зазначив, що тотальний контроль за всіма прибулими неможливий. Тому поліція буде вибірково контролювати, чи дотримуються українці двотижневої самоізоляції.

«Будемо телефонувати їм і нагадувати про вимогу перебувати вдома, виїжджати з перевірками. Якщо людину не застанемо, складемо адміністративний протокол, а вона потім заплатить штраф 17 тисяч гривень», - уточнив Геращенко.

Нагадаємо, за даними МЗС, з початку карантину до України повернулися близько 150 тисяч українців. Водночас колишній міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет назвав цифру в 270 тисяч громадян, посилаючись на дані ДПСУ.

У МВС заявили, що більше не дадуть згоди на жоден авіаційний чартер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: