У КМДА повідомили, як контролюватимуть людей на самоізоляції

Читать на русском
За словами радника київського міського голови і секретаря штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимира Бондаренка, в Києві функціонує Моніторинговий центр контролю за дотриманням самоізоляції хворими в легкій формі.

У КМДА повідомили, як контролюватимуть людей на самоізоляції.

Про це повідомляє пресслужба відомства у четвер, 2 квітня.

За словами радника київського міського голови і секретаря штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимира Бондаренка, в Києві функціонує Моніторинговий центр контролю за дотриманням самоізоляції хворими в легкій формі, що лікуються вдома і контактерами з хворими, а також правил обсервації людьми, які повернулися з країн, де зафіксовані випадки COVID-19.

Коронавірус та трудові відносини: чи можуть звільняти через карантинЧи дозволяє запровадження карантину і надзвичайної ситуації примусово звільняти працівників та чи можуть зменшити зарплату?

«Контроль за дотриманням режиму самоізоляції буде здійснюватися декількома шляхами. Перший шлях - телефонний контакт. Але людина повинна розуміти, що крім телефонного дзвінка, до нього можуть приїхати додому і перевірити, наскільки він дотримується режиму самоізоляції. До людини можуть приїхати як представники Нацполіції, так і представники, наприклад, житлово-експлуатаційних організацій, або лікарі первинної ланки», - розповів Бондаренко.

Також він повідомив, що в базі даних Центру, станом на 2 квітня, близько 37 тис. осіб (це люди, які перетнули кордон, починаючи з 11 березня, особи, які захворіли COVID-19 і ті, з ким контактували хворі).

«За допомогою телефону спочатку виявляються контактери осіб, які мають коронавірусну хворобу. Цих контактерів попереджають про необхідність самоізоляції. Відносно інших осіб, крім попередження про необхідність самоізоляції, також визначається, наскільки їм потрібна чи не потрібна допомога», - роз'яснив Бондаренко.

Раніше в Херсонській області від коронавірусу померла медсестра.

Також нагадаємо, в Сумській області кількість випадків коронавірусу зросла до 26.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: