МАГАТЕ відправило до України партію гумдопомоги

Читать на русском
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) відправить першу партію обладнання для виявлення коронавірусу до понад 40 країн світу, серед яких є й Україна.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) відправить першу партію обладнання для виявлення коронавірусу до понад 40 країн світу, серед яких є й Україна.

Про це йдеться в заяві на сайті організації.

Десятки лабораторій в Африці, Азії, Європі, Латинській Америці і Карибському басейні отримають діагностичні машини і набори, реагенти і лабораторні витратні матеріали для прискорення національного тестування.

Чи знаєте ви, як вберегтися від коронавірусу – тестНедостатньо мити руки і чхати в лікоть, щоб уникнути зараження COVID-19. Перевірте за допомогою нашого тесту наскільки ви орієнтуєтеся в порадах щодо запобігання коронавірусу.

Вони також отримають матеріали для забезпечення біобезпеки, такі як засоби індивідуального захисту і лабораторні шафи для безпечного аналізу зібраних зразків.

Разом з тим, українське посольство в Нідерландах на своїй сторінці в Facebook повідомило, що обладнання також отримає Україна.

«Зупинити пандемію коронавірусу - в загальних інтересах людства. Ми раді бачити фінансовий внесок Нідерландів до проєкту розподілу кількісних тестів на COVID-19 через МАГАТЕ. Це дозволить провести швидке тестування в Україні», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, МАГАТЕ використовує власні ресурси й бюджетне фінансування для надзвичайної допомоги. Держави-члени оголосили про виділення позабюджетних фінансових внесків до МАГАТЕ на суму понад 9,5 млн євро, включаючи 6 млн доларів від Сполучених Штатів, і 5 млн доларів від Канади та 500 000 євро від Нідерландів.

Раніше Червоний Хрест передав на Донбас гуманітарку для боротьби з COVID-19.

Також нагадаємо, близько 80 країн просять МВФ про фінансову допомогу через коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: