Італія продовжує карантин через коронавірус

Читать на русском
В Італії дію режиму карантину буде продовжено принаймні до 12 квітня, заявив міністр охорони здоров'я країни Роберто Сперанца.

В Італії дію режиму карантину буде продовжено принаймні до 12 квітня.

Як повідомляє агентство ANSA, про це в понеділок заявив міністр охорони здоров'я країни Роберто Сперанца.

«На засіданні науково-технічного комітету ми обговорювали продовження як мінімум до Великодня заходів для стримування зараження. Уряд керуватиметься цим», - наводить агентство слова міністра.

Раніше представники уряду і прем'єр-міністр Джузеппе Конте вже заявляли про продовження терміну закриття шкіл та інших карантинних заходів. При цьому частково може бути відновлено припинене виробництво на деяких підприємствах.

Римсько-католицька церква також раніше постановила, що процесії Страсного тижня в світі можуть бути перенесені. Папа Римський прийме участь в службах, але за участю лише кількох помічників і без віруючих. Всі служби, включаючи хресну ходу в Страсну п'ятницю, яка зазвичай проходить навколо Колізею, будуть проводитися в соборі Святого Петра.

Нагадаємо, у Італії на понеділок, 30 березня кількість хворих коронавірусною інфекцією перевищила 100 тисяч осіб.

Високий показник інфікованих і серед італійських медиків - 9% від числа заражених. 27 березня кількість медичних працівників, які заразилися коронавірусом в Італії, досягла 6,5 тис. осіб. Кількість летальних випадків серед працівників медустанов досягла 62.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: