Італія продовжила українцям дозвіл на проживання

Читать на русском
Італія продовжила українцям дозвіл на проживання через пандемію коронавірусу до середини червня.

Громадянам України, у яких в Італії закінчується дія дозвільних документів в період карантину, продовжили дозвіл на проживання до 15 червня.

Про це повідомило посольство України в Італії в Facebook в п'ятницю, 27 березня.

«До 15 червня продовжено дію всіх сертифікатів, дозволів і дозволів на проживання, термін яких закінчується під час карантину. Таке положення закріплене законом №18 від 17 березня 2020 року», - сказано в повідомленні.

ВООЗ спрогнозувала пік коронавірусу в ІталіїУ Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що цього тижня Італія може досягти свого піку захворювання на коронавірус.

Згідно з роз'ясненням на сайті МВС Італії, мова йде про документи, термін яких закінчується в період з 31 січня по 15 квітня 2020 року.

«Таким чином, власникам дозвільних документів різного типу (дозвіл на проживання, дозвіл на навчання, дозвіл на роботу, дозвіл на шлюб, дозвіл на возз'єднання сім'ї і т.д.) надається достатньо часу на їх відновлення/продовження після завершення карантину і зняття обмежувальних заходів», - зазначили в посольстві.

Нагадаємо, у зв'язку повним закриттям кордону з 27 березня всі закордонні дипломатичні установи України розгорнули програму «Захист» для допомоги українцям. Серед іншого, МЗС обіцяє допомогти українцям з простроченими візами.

Як повідомлялося, в Італії з моменту поширення короновірусу від інфекції померли 8215 осіб. За минулу добу - 712.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: