МОЗ оновило стандарти надання медичної допомоги хворим на коронавірус

Читать на русском
Відзначається, що оновлений стандарт надання медичної допомоги розміщений на офіційному сайті МОЗ. Оновлені стандарти набудуть чинності з 29 березня.

Міністерство охорони здоров'я змінило стандарти надання медичної допомоги хворим на коронавірус пацієнтам.

Про це на сьогоднішньому брифінгу повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає пресслужба відомства 29 березня.

Уроки карантину: які виклики для України оголила епідемія коронавірусу?Бізнес, медицина та освіта найпершими виявилися не готовими до форс-мажору епідемії коронавірусу. До яких це наслідків призведе – аналізував політолог Олександр Радчук.

За словами Ляшка, оновлений стандарт має низку доповнень, щодо алгоритму виявлення коронавірусу у хворого, алгоритму роботи екстреної медичної допомоги та епідеміологів, правил догляду за хворим COVID-19 у домашніх умовах, критеріїв госпіталізації тяжких та середньої тяжкості хворих, а також правил використання засобів індивідуального захисту.

«Ми оновили стандарти надання медичної допомоги при коронавірусній хворобі. Відсьогодні Україна працюватиме за новими стандартами медичної допомоги, які містять і певні рекомендації до лікування хворих з коронавірусною хворобою», - заявив він.

Відзначається, що оновлений стандарт надання медичної допомоги розміщений на офіційному сайті МОЗ. Оновлені стандарти набудуть чинності з 29 березня.

Нагадаємо, в Україні число заражених коронавірусів перевищило 400 осіб.

Також відзначимо, в США від коронавірусу вперше померло немовля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: