Рада дозволила не платити за оренду на час карантину

Читать на русском
Парламент звільнив наймачів від оренди за користування майном з моменту встановлення карантину Кабінетом Міністрів 11 березня, до його завершення.

Парламент звільнив наймачів від оренди за користування майном з моменту встановлення карантину Кабінетом Міністрів 11 березня, до його завершення. Про це йдеться в ухваленому законопроекті № 3275.

За відповідний документ проголосували 312 депутатів під час позачергового засідання Ради 30 березня.

Що робити з орендою житла під час карантину: держава не буде покривати боргиПлату за оренду держмайна можуть відкласти або скасувати на час карантину, а за орендоване житло доведеться платити так, як вирішить його господар. Але завжди можна домовитися.

Закон передбачає, що звільнення від плати здійснюється відповідно до частини 6 (наймач звільняється від плати за весь час, протягом якого майно не могло бути використане ним через обставини, за які він не відповідає) статті 762 (плата за користування майном) Цивільного кодексу.

На час дії карантину також продовжуються терміни загальної та спеціальної позовної давності, переважного права купівлі частки у праві спільної часткової власності, припинення поручительства, права на оскарження дій виконавця заповіту, позовної давності, що застосовується до вимог у зв'язку з недоліками проданого товару, яка застосовується до вимог про розірвання договору дарування, а також, що застосовується до вимог, котрі випливають із договору найму.

Як розповів у коментарі «Слово і діло» юрист Андрій Вігірінський, ухвалений Радою закон допоможе лиш тим, хто орендує приміщення відповідно до договору. А в інших випадках – орендар і орендодавець мають домовлятися полюбовно.

Також нагадаємо, 27 березня в ефірі «Право на владу» заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що держава запропонує власникам квартир «йти на зустріч» квартиронаймачам. За словами чиновника, нація має об'єднатися, тому що настав той випадок, коли «багаті мають поділитися з бідними», прощаючи їм платежі та борги за оренду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: