У Львівській області проведуть масове тестування на коронавірус

Читать на русском
У Львівській області з наступного тижня почнуть масове тестування на коронавірус. Почнуть з тих, хто нещодавно повернувся з-за кордону.

У Львівській області з наступного тижня почнуть масове тестування на коронавірус. Почнуть з тих, хто нещодавно повернувся з-за кордону.

Про це в п'ятницю, 27 березня, повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Відзначається, що масштабне тестування проводитимуть Львівська ОДА спільно з ІТ Кластером.

За словами губернатора Максима Козицького, першими тестування пройдуть ті, хто нещодавно повернувся з-за кордону, або мав контакт із підтвердженими хворими на коронавірус.

«Зараз ми активно розробляємо алгоритм і правила такого тестування. Припускаю, що перші масові тестування будуть проведені з середини наступного тижня. Провести таке тестування - справа не одного дня, і на це знадобиться чимало зусиль, але я впевнений, що ці зусилля дадуть той результат, якого ми очікуємо - буде збережено здоров'я і життя мільйонів українців», - зазначив Козицький.

СЕО Львівського ІТ Кластера Степан Веселовський розповів, що першим пріоритетом розпочатого проєкту United for health є запуск масового тестування населення і збір даних. Адже саме дані про хворих дадуть можливість прогнозувати ситуацію в місті і області далі - піки спалаху, завантаженість на медичну інфраструктуру, тощо.

Нагадаємо, в Україні з'являться спецбригади для тестування на коронавірус будинку.

Також відзначимо, з'ясувалося, коли українські тести на коронавірус надійдуть до лікарень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: