Адвокати Кожари заявили, що його дружина зізналася у випадковому вбивстві

Читать на русском
Захист ексміністра закордонних справ Леоніда Кожари, підозрюваного у вбивстві підприємця Сергія Старицького, запевняє, що його дружина зізналася в злочині, який стався випадково.

Захист ексміністра закордонних справ Леоніда Кожари, підозрюваного у вбивстві підприємця Сергія Старицького, запевняє, що його дружина зізналася в злочині, який стався випадково.

Про це адвокати Кожари заявили під час засідання в Шевченківському райсуді Києва.

За інформацією правозахисників, 25 березня дружина Кожари, Марина Козерод, подала заяву про зізнання в скоєнні кримінального злочину, який є казусом, тобто не залежав від її волі. Водночас представник прокуратури повідомив, що правоохоронці ще не отримували цю заяву.

Найрезонансніші випадки самогубств українських чиновниківВ Україні за січень-березень 2015 року вкоротили собі віку відразу шість колишніх високопоставлених чиновників.

Адвокат зачитав частину заяви. У ній йдеться, що Кожара і Старицький у день загибелі останнього відпочивали разом, вживали спиртні напої. Це відбувалося в будинку Кожари та Козерод. «Атмосфера була невимушеною», підстав для конфлікту нібито не було.

Увечері, між 21 і 22 годинами, Старицький нібито перебував у стані сп'яніння, і в його правій руці Козерод «побачила пістолет». Кожара на ту мить нібито перебував на другому поверсі будинку.

Адвокати не дочитали заяви до кінця, але сказали, що далі Козерод «намагалася відібрати пістолет» у потерпілого.

Також захист зазначив, що раніше Козерод подавала заяви, в яких просила провести слідчі дії за її участю і говорила, що «може повідомити механізм утворення поранення» убитого Сергія Старицького.

Водночас прокурор і представник потерпілих звернули увагу, що це формулювання говорить не про визнання жінкою своєї провини, а лише про те, що вона була свідком. Пізніше під час засідання прокурор сказав, що експертиза не виявила на руках Козерод слідів продуктів пострілів. Її причетність під час слідства перевірялася, але не була підтверджена.

Нагадаємо, поліція в середу, 25 березня, затримала колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожару за підозрою в умисному вбивстві ексдиректора каналу «Інтер» Сергія Старицького.

Раніше повідомлялося, що в будинку, який належить ексміністру закордонних справ Леоніду Кожарі в селі Чайки під Києвом, сталося самогубство.

Поліція Київської області почала розслідування можливого самогубства чоловіка, яке відбулося в селищі Чайки, в п'ятницю, 22 лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: