Уряд Косова відправили у відставку

Читать на русском
Парламент Косово розпустив уряд після суперечок про необхідність введення в країні надзвичайного стану для боротьби з коронавірусом.

Парламент Косово розпустив уряд після суперечок про необхідність введення в країні надзвичайного стану для боротьби з коронавірусом.

Як повідомляє Reuters, прем'єр-міністр Альбін Курті звільнив главу МВС Агіма Веліу, члена Демократичної ліги Косова (LDK), який підтримав заклики президента оголосити НП в країні. Після цього коаліційний партнер Курті по LDK ініціював голосування за відставку уряду.

Коронавірус у світі: як змінилася робота органів влади та міжнародних організаційЧерез пандемію коронавірусу органи влади в різних країнах і міжнародні організації теж змушені йти на карантин.

Рішення підтримали 82 із 120 членів парламенту. При цьому наголошується, що таке рішення викликало в Косові політичну кризу, оскільки через поширення в країні коронавірусу не можна проводити дострокові вибори.

Сам Курті заявив, що причиною відставки його уряду є дозвіл на підписання вже досягнутої угоди щодо обміну територіями між Косово та Сербією.

У Косові зареєстровано 71 випадок зараження коронавірусом і одна смерть від інфекції.

Нагадаємо, згідно з останніми данними на 26 березня, від коронавірусної хвороби померли 21 276 осіб, одужали – 114 012. Усього зареєстровано 470 973 випадки зараження COVID-19.

В Україні зафіксовано 145 випадків коронавіруса, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав.

Вчора уряд ухвалив рішення запровадити режим надзвичайної ситуації в усій Україні через коронавірус. Він, як і карантин, діятиме до 24 квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: