У Хорватії відбуваються вибори президента

Читать на русском
У Хорватії відбуваються вибори президента. О 07:00 за місцевим часом (08:00 за Києвом) в країні відкрилися 6545 виборчих дільниць.

У Хорватії відбуваються вибори президента. О 07:00 за місцевим часом (08:00 за Києвом) в країні відкрилися 6545 виборчих дільниць.

Голосування триватиме до 19:00 за місцевим часом (20:00 Києву), повідомляє ТАСС в неділю, 22 грудня.

Хорватський досвід і мирний план ОБСЄ: який сценарій підходить для ДонбасуПрем'єр Хорватії заявив, що хорватський досвід може стати корисним для деокупації Донбасу. В ОБСЄ пропонують свій мирний план. Поговорили про пропозиції щодо Донбасу, з експертами.

На посаду глави держави претендують 11 кандидатів. Фаворитами є діючий президент країни Колінда Грабар-Кітарович. Її підтримує правляча партія Хорватська демократична співдружність (ХДС). Крім того, шанси на перемогу мають колишній прем'єр-міністр республіки, висуванець від опозиційної Соціал-демократичної партії Зоран Міланович, а також співак і музикант Мирослав Шкоро.

Згідно з останніми передвиборчими опитуваннями, невеликий відрив від найближчих опонентів зберігає Міланович (24,3%). Грабар-Кітарович відстає від суперника всього на 0,1%. На третьому місці йде Шкоро (18%), який виступає як незалежний кандидат. Підтримку йому надають члени правого крила ХДС.

Якщо жоден з кандидатів не отримує в першому турі більше 50% голосів, то через 14 днів проводиться другий тур, в якому беруть участь два претенденти, які набрали найбільшу кількість голосів у першому турі.

Раніше стало відомо, що Хорватія профінансує лікування українських військових.

Також нагадаємо, голова МЗС Хорватії обрана новим генсеком ПАРЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: