Голови МЗС країн G7 об'єднують зусилля через коронавірус

Читать на русском
Міністри закордонних справ країн G7 погодилися з необхідністю спільних зусиль по боротьбі з новим коронавірусом, який викликає захворювання COVID-19.

Міністри закордонних справ країн G7 погодилися з необхідністю спільних зусиль по боротьбі з новим вірусом, який викликає захворювання COVID-19.

Як повідомляє «Голос Америки», буквально через день після того як міністри фінансів і глави центральних банків «Великої сімки» випустили спільне комюніке із згадуванням вірусу COVID-19, міністри закордонних справ не стали публікувати групову заяву.

Драконівські методи: як Китай взяв під контроль коронавірусСтримати поширення коронавірусу Китаю допомогли найжорсткіший карантин в історії людства і тотальний контроль населення за допомогою технологій.

Представники США, вказавши на заяву міністрів фінансів, відкинули припущення про роз'єднаність G7 і заявили, що міністри закордонних справ і не мали наміру випускати власне комюніке.

У той же час міністри G7 не погодилися із закликом держсекретаря США Майка Помпео називати коронавірус «уханьским вірусом».

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я виступила проти того, щоб називати COVID-19 за географічною ознакою через його глобальну природу.

Нагадаємо, згідно з останніми данними на 26 березня, від коронавірусної хвороби померли 21 276 осіб, одужали – 114 012. Усього зареєстровано 470 973 випадки зараження COVID-19.

В Україні зафіксовано 145 випадків коронавіруса, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав.

Вчора уряд ухвалив рішення запровадити режим надзвичайної ситуації в усій Україні через коронавірус. Він, як і карантин, діятиме до 24 квітня.

«Слово і Діло» писало, що таке режим надзвичайної ситуації та як він вплине на життя людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: