Прокуратура передала до НАБУ справу ексдиректора ДП «Житлоінбуд»

Читать на русском
У Національному бюро проводять розслідування за підозрою колишнього керівника державного підприємства у зловживаннях.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)фото: пресслужба НАБУ

Прокуратура передала до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за підозрою колишнього директора державного підприємства «Житлоінбуд» у зловживаннях службовим становищем.

Відповідна постанова була винесена ще 6 травня 2019 року, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією журналіста «Слово і Діло», йдеться про Євгена Долгова. Його підозрюють нібито у тому, що він, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, всупереч інтересам служби, зловживав службовим становищем. За даними слідства, він уклав із підконтрольним йому ТОВ «Форум-Інвест» додаткову угоду до договору, яким товариству передано майнові права на 395 квартир в будинку.

При цьому, він, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, всупереч інтересам служби, без відома та погодження з Управлінням державної охорони України передав ТОВ «Форум-Інвест» майнові права на дві квартири, які були закріплені за Управлінням згідно з договором. Також були й інші таки епізоди. Всього такими діями заподіяно Управлінню державної охорони України матеріальних збитків на загальну суму 20,29 млн грн.

У межах цієї справи судом було накладено арешт на недобудований цех підготовки виробництва заводу залізобетонних виробів та склад готової продукції готовністю 81%, який нібито належав Долгову. Водночас вказаний цех належить ЗАТ «Форум-ДС», а фактичним власником та розпорядником майна компанії, за позицією органу досудового розслідування, є ексдиректор ДП «Житлоінбуд». Проте суд зняв арешт з цього заводу.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу про розтрату коштів ДП ​​зі складу «Укроборонпрому». Також до Бюро передали справу про заволодіння коштами «Миколаївоблтеплоенерго».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: