У Мінсоцполітики повідомили, як виплачуватимуть пенсії в період карантину

Читать на русском
У період карантину виплата і доставка пенсій для українців буде частково здійснюватися шляхом перерахунку на банківські картки, частково пенсії буде доставляти Укрпошта.

У період карантину виплата і доставка пенсій для українців буде частково здійснюватися шляхом перерахунку на банківські картки, частково пенсії буде доставляти «Укрпошта».

Про це на брифінгу щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції сказав заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

«Ще одне питання, про яке ми сьогодні хотіли б поінформувати, — це забезпечення соцзахисту населення, зокрема здійснення виплати і доставки пенсії та соціальних допомог, а також житлових субсидій», — сказав Музиченко.

За його словами, на сьогоднішній день близько 2/3 одержувачів пенсій та соціальних допомог отримують її за допомогою перерахунків на банківські картки.

«Тому для цих громадян жодних змін у механізмах і термінах отримання відповідних виплат не відбулось. При цьому майже 1/3 одержувачів пенсій та соціальних допомог, особливо маломобільних категорій, отримає їх через «Укрпошту, зокрема шляхом доставки безпосередньо додому. Наразі такі виплати також здійснюються відповідно до визначених графіків. Працівники «Укрпошти» працюють у звичайному режимі», – додав він.

Нагадаємо, на період карантину «Укрпошта» працює у звичайному режимі, навіть в тих містах, де закриваються інші заклади.

Раніше міська влада Львова ухвалила рішення з понеділка, 16 березня, закрити всі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек і заправок у рамках заходів протидії поширенню коронавірусу.

Також влада Одеси ухвалила рішення про закриття закладів громадського харчування і непродуктових магазинів через коронавірус.

У Києві,Запоріжжі, Івано-Франківську та Тернополі обмежувальні заходи через загрозу коронавірусу також були посилені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: