ОБСЄ зафіксувала близько 360 вибухів біля ділянки розведення сил у Золотому

Читать на русском
СММ ОБСЄ зафіксувала в межах 5 км від краю ділянки розведення сил в Золотому приблизно 360 вибухів. Про це йдеться у звіті місії.

СММ ОБСЄ зафіксувала в межах 5 км від краю ділянки розведення сил у Золотому приблизно 360 вибухів.

Як сказано у звіті місії, СММ зафіксувала орієнтовно 130 пострілів і черг зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета.

Динаміка обстрілів: 253 порушення режиму припинення вогню в січніУ зоні проведення ООС у січні було зафіксовано 253 обстріли. Загинули 12 українських військових, 38 були поранені.

«Протягом дня 23 лютого, перебуваючи в п'яти різних місцях, спостерігачі чули близько 360 вибухів (з яких близько 180 оцінені як вибухи від мінометного вогню), а також орієнтовно 130 пострілів і черг зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета (всі, за розрахунками, поза ділянкою розведення, однак у межах 5 км від її краю)», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, уранці 18 лютого ситуація на Донбасі різко загострилася. Бойовики атакували позиції українських бійців поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вольний (Луганська область).

Під час обстрілів окупанти використовували заборонену зброю – танки і роботу ДРГ. За офіційними даними штабу ООС, в результаті бою загинув один український військовий, троє були поранені, ще троє – контужені.

Як повідомив глава Генштабу Руслан Хомчак, сепаратисти втратили чотири людини, шестеро були поранені.

Ескалацію конфлікту прокоментував президент України Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: