Поліція склала понад 600 протоколів за порушення карантину

Читать на русском
Національна поліція з початку карантину склала 613 адміністративних протоколів за порушення правил карантину, запровадженого в Україні через поширення коронавірусної інфекції.

Національна поліція з початку карантину склала 613 адміністративних протоколів за порушення правил карантину, запровадженого в Україні через поширення коронавірусної інфекції.

Про це повідомив заступник глави Нацполіції Олександр Фацевич, передає пресслужба Національної поліції.

«Найбільше протоколів складено на працівників і керівників підприємств та установ, а також на перевізників і керівників підприємств, що надають послуги пасажирських перевезень. Підрозділами Національної поліції до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено сім кримінальних проваджень за статтею 325 Кримінального кодексу України», - сказав Фацевич.

Він також додав, що найбільше порушень правил карантину людей було виявлено у Дніпропетровській області - 110 протоколів, у Донецькій - 68, у Києві - 46, у Запорізькій області - 39 і в Черкаській - 37.

За словами Фацевича, щодоби до несення служби в поліції залучаються понад 14 тисяч правоохоронців.

Заплановано розміщення більше 500 перевірних пунктів. На них будуть нести службу працівники поліції, Нацгвардії, представники служби з надзвичайних ситуацій, лікарі та представники органів місцевого самоврядування.

Заступник глави поліції зазначив, що багато фактів порушень виявляються під час моніторингу соціальних мереж, коли громадяни конфліктують із кондукторами або водіями транспортних засобів, що здійснюють перевезення пасажирів.

Нагадаємо, вчора поліцейські склали 32 адмінпротоколи про порушення правил щодо карантину людей.

Також у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу спільно із працівниками поліції військовослужбовці Нацгвардії почали нести службу в населених пунктах у режимі надзвичайної ситуації – у Київській, Житомирській та Чернівецькій областях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: