В Україні почнуть частіше перевіряти на коронавірус – МОЗ

Читать на русском
В Україні з наступного тижня обіцяють збільшити перевірки на коронавірус, оскільки на вихідних доставлять велику партію тестів.

В Україні з наступного тижня обіцяють збільшити перевірки на коронавірус, оскільки на вихідних доставлять велику партію тестів.

Про це в п'ятницю, 20 березня, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Ми очікуємо зараз найбільшу поставку тестів для ПЛР-діагностики, яка буде розподілена на території держави, і вже наступного тижня кількість досліджень значно збільшиться», – сказав він.

Карантин в Україні: яких заходів безпеки вжила місцева владаВ Україні запроваджено карантин через коронавірус. Розбираємося, яких заходів безпеки вжила місцева влада.

При цьому не планується перевіряти на коронавірус всіх людей, в яких є симптоми гострого респіраторного захворювання або які повернулися з-за кордону.

«Сьогодні ВООЗ і досвід інших країн, крім Кореї, показує, що тестують тільки тих, хто звертається по медичну допомогу та за симптомами. Це передусім залежить і від навантаження на систему охорони здоров'я. Буквально нещодавно італійські медики виходили до ЗМІ, зверталися з проханням не приходити на тестування, якщо немає симптомів, оскільки лабораторії не встигають працювати», – сказав Ляшко.

Зараз у країні працюють 11 лабораторій, в яких проходять перевірки на коронавірус.

«Країна працює за затвердженими алгоритмами, доставка проб відбувається щодня, ПЛР-діагностика відбувається в 11 лабораторіях на території країни, і вчора з 10 випадків дев'ять були виявлені саме в регіональних лабораторіях», – повідомив головний санлікар.

Раніше президент повідомив, що українські вчені виготовили першу партію тестів на коронавірус.

Також нагадаємо, за тиждень у Києві зробили понад 200 тестів на коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: