У МОЗ очікують понад мільйон тестів на коронавірус до кінця тижня

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров'я анонсували надходження великої партії тестів для діагностики коронавірусу, яких вистачить на понад мільйон досліджень.

У Міністерстві охорони здоров'я анонсували надходження великої партії тестів для діагностики коронавірусу, яких вистачить на понад мільйон досліджень.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу щодо заходів із протидії поширенню коронавірусної інфекції.

«Найближчим часом – у суботу-неділю – ми очікуємо поставку комплектів для проведення ПЦР-досліджень, які є золотим стандартом діагностики коронавірусної хвороби, яка дозволить нам тестувати понад мільйон досліджень. Тому найближчим часом ми значно розширимо наші дослідження і будемо запроваджувати нові алгоритми до тестувань», – сказав Віктор Ляшко.

Він також додав, що на ринку України та в закладах охорони здоров’я з’являються швидкі тести, які можна буде використовувати біля ліжка хворого. Їх в подальшому верифікують в лабораторіях, але наразі їх можна використовувати лікарям, швидким допомогам та інфекціоністам.

Раніше в МОЗ заявили, що Україна вийшла на новий рівень передачі коронавірусу.

Нагадаємо, Центр громадського здоров'я МОЗ з початку року отримав 260 повідомлень про підозру на коронавірус. На сьогоднішній день в Україні підтверджено 17 випадків захворювання. Двоє людей померли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: