Близько 80 українців застрягли на Канарах

Читать на русском
На іспанському курорті перебувають декілька десятків українців, яких не випускають з острова через коронавірус.

В Іспанії на Канарах перебувають близько 80 громадян України, які не можуть покинути острів через блокаду у зв'язку з коронавірусом.

Про це йдеться в сюжеті «ТСН» вранці, 20 березня.

За інформацією журналістів, зараз українці перебувають у блокаді на курортному острові Тенеріфе. Сполучення між островом і материкової Іспанією перервано.

Іспанія запровадила надзвичайний стан через коронавірусЗа даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, коронавірусом в Іспанії заразилися майже 3 тисячі осіб.

Як повідомили самі туристи, вони зв'язувалися з консульством, де їм порадили взяти квитки на авіарейс Мадрид-Київ на неділю, 22 березня. Більшість придбали квитки, однак тепер українців не випускають з острова. Водночас авіаперевізник відмовляється повернути гроші за вже куплені квитки.

Застряглі туристи додали, що їм пропонували евакуювати чартерним рейсом, квиток на який коштував 400 євро.

У сюжеті повідомляється, що представники ЗМІ звернулися до Консульства України в Малайзії. У відомстві ситуацію поки не прокоментували.

Нагадаємо, за останніми даними, в Іспанії кількість випадків коронавірусу вже перевищила 18 тисяч. За добу коронавірус виявили у понад 4 тисяч осіб. Смертей за добу – понад 200. Усього смертей від коронавірусу в Іспанії з початку спалаху – більше 800.

Всього станом на ранок 20 березня в світі коронавірусом заразилися 244 523 особи, одужали - 86 031, померли - 10 030.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: