У Житомирській області захворіло подружжя, яке контактувало з жертвою коронавірусу

Читать на русском
У Житомирській області захворіло подружжя, яке контактувало з померлою від COVID-19 мешканкою Радомишля. Зараз очікується результат тестів.

У Житомирській області шпиталізували подружжя, яке контактувала з жінкою з Радомишля – першою жертвою коронавірусу в Україні.

Про це під час брифінгу повідомив начальник управління охорони здоров'я Житомирської ОДА Микола Суслик в четвер, 19 березня, повідомляє Укрінформ.

Він уточнив, що чоловік і жінка 1960 і 1962 років народження проживали в селищі міського типу Брусилів. Днями в них погіршилося самопочуття, і вони звернулися до медиків.

Смерть мешканки Чернівецької області настала не від коронавірусу – лікаріУ Чернівецькій обласній клінічній лікарні заявили, що 33-річна мешканка області померла не від коронавірусу, який у неї підтвердився.

«У нас є випадок із Брусилова, коли двоє громадян, які контактували з померлою 8 березня, про це не повідомили. 10 березня вони захворіли, до лікарів не зверталися, лікувалися самостійно, а сьогодні звернулися по медичну допомогу, оскільки їхній стан погіршився: підвищилася температура, з'явилися задишка і кашель», – розповів Суслик.

Він додав, що зараз встановлюються особи, з якими контактували подружжя. Діагностичні обстеження хворих тривають. Найближчим часом про експрес-тести на коронавірус отримають попередню інформацію. Її перевірять у лабораторії.

Нагадаємо, 13 березня в Радомишлі від коронавірусу померла 71-річна жінка, яка повернулася з Польщі.

На сьогодні, за даними МОЗ, на території України зафіксовано 16 підтверджених випадків коронавірусу.

18 березня мер Житомира заявив, що в Житомирі зареєстрували випадок коронавірусу. У МОЗ ці дані поки не коментували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: