Ризик заразитися коронавірусом через поштові посилки відсутній – Нефьодов

Читать на русском
Митниця поки не буде запроваджувати особливі заходи контролю за посилками. Поширення вірусу через поштові відправлення відсутнє.

Митна служба не планує вводити додаткові заходи контролю за поштовими відправленнями, оскільки ризик поширення коронавірусу таким шляхом ВООЗ не підтверджує.

Про це повідомив голова Держмитниці Максим Нефьодов, пише Інтерфакс-Україна. За його словами, в разі нових даних про шляхи зараження коронавірусом митниця готова переглянути свої заходи захисту.

«Всесвітня організація здоров'я не підтверджує перенесення вірусу на фізичних предметах довше декількох годин, тому ризику в пошті ми не бачимо зараз. Якщо рекомендації зміняться, будемо думати», - сказав він.

Наслідки карантину: що буде з економікою України після епідемії коронавірусуЗниження темпів зростання, зменшення прибутків та жорсткий режим економії – ймовірні наслідки карантину для економіки України. Чи вдасться протистояти ризикам, аналізував політолог Олександр Радчук.

При цьому Нефьодов відзначив, що деякі затримки в поштових відправленнях можливі через карантинні заходи: скорочення кількості рейсів і збільшення часу на проходження кордонів вантажним транспортом.

«Але сподіваємося, що зупинки торгівлі через інтернет або доставки товарів поки не буде», - додав голова митниці.

Нагадаємо, в Україні з 12 березня по 3 квітня введено карантин через коронавірус.

Раніше повідомлялося, що «Укрпошта» буде працювати в звичайному режимі, навіть в тих містах, де закриваються інші заклади в зв'язку з карантином через коронавірус.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: