У Китаї заявили про наявність восьми вакцин проти коронавірусу

Читать на русском
Китайські вчені розробили вісім вакцин від коронавірусної інфекції, деякі з них вже показали свою ефективність на тваринах.

Китайські вчені розробили вісім вакцин від коронавірусної інфекції, деякі з них вже показали свою ефективність на тваринах.

Про це у вівторок, 17 березня, повідомляє ТАСС з посиланням на наукового співробітника Інституту дослідження лабораторних тварин при Академії медичних наук Цинь Чуань.

«На цей час Академія медичних наук проводить оцінку ефективності восьми вакцин. Роботи з оцінки ефективності частини з них уже успішно завершені», - сказала вона на брифінгу.

За словами Цинь Чуань, тести проводяться на трансгенних мишах і макаках. На цей час проводиться оцінка можливих побічних ефектів застосування препаратів і їхньої безпеки. За допомогою тестів на тваринах вчені також виявляють найбільш ефективні проти пневмонії лікарські засоби, а також виявляють основні способи передачі коронавірусу.

Своєю чергою, директор департаменту науки і техніки Міносвіти КНР Лей Чаоцзи розповів, що Китай незабаром може приступити до клінічних випробувань вакцин, розроблених вищими навчальними закладами країни.

«Розробки вакцин від коронавірусу нового типу у вищих навчальних закладах Китаю успішно просуваються. Є надія, що в найкоротші терміни почнуться клінічні випробування частини з них», - вказав він.

Як повідомлялося, в американському в місті Сіетл дослідний центр Kaiser Permanente Washington Health Research Institute починає клінічні випробування вакцини проти коронавірусу SARS-Cov-2.

Також G20 схвалили заяву з питань міжнародного реагування на пандемію коронавірусу, в якій пообіцяли сприяти розробці систем лікування та вакцин.

Нагадаємо, Канада виділить 20 млн долларів на розробку вакцин від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: