Обмеження в транспорті на час карантину буде контролювати поліція – Геращенко

Читать на русском
Поліція контролюватиме громадський транспорт в рамках обмежень через коронавірус. Маршрутки повинні перевозити не більше 10 чоловік, а автобуси та тролейбуси – не більше 20.

Співробітники Нацполіціі контролюватимуть громадський транспорт в рамках заходів проти коронавірусу, які вжито в Україні.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в ефірі одного з українських телеканалів, передає пресслужба МВС.

За його словами, обмежити рух громадського транспорту в Україні зараз необхідно.

«Найголовніше – це зупинити поширення вірусу. Найбільш небезпечним місцем для зараження є громадський транспорт», – повідомив Геращенко.

Зеленський не виключає запровадження НС в УкраїніВ Україні буде запровалджений надзвичайний стан, якщо для цього буде необхідність, заявив президент України Володимир Зеленський.

Заступник голови МВС закликав усіх перевізників дотримуватися закону. За його словами, контролювати всі транспортні обмеження буде поліція.

«У нас є для цього всі важелі. Ми попереджаємо всіх власників пасажирських перевезень, вони зобов'язані працювати відповідно до закону», – заявив Геращенко.

Нагадаємо, в Україні через загрозу поширення коронавірусу з полудня 18 березня будуть припинені всі залізничні, авіа та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

Громадський транспорт у містах буде працювати в такому в режимі: перевозити до 10 осіб в маршрутках і до 20 людей – у тролейбусах, автобусах, вагонах трамвая. На особистий автомобільний транспорт обмежень немає.

Крім того, з 17 березня Кабмін розпорядився закрити метро в Києві, Харкові та Дніпрі.

Станом на 17 березня число жертв коронавірусу у світі перевищило 7 тисяч.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: