Засідання Верховної ради: онлайн-трансляція

Читать на русском
Верховна рада проведе позачергове пленарне засідання, для розгляду питань, пов'язаних із протидією коронавірусу.

У вівторок, 17 березня, Верховна рада проведе позачергове пленарне засідання, для розгляду питань, пов'язаних із протидією коронавірусу.

Трансляцію засідання веде «Слово і Діло».

Пленарний вівторок /17.03.2020/RadaTVchannel

Відомо, що депутати розглянуть такі питання:

  • проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19) » (реєстр. № 3219);
  • проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я» №2538 (друге читання);
  • проєкт закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров’я за кошти державного бюджету» №2539 (друге читання);
  • проєкт закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19)» №3220.

Депутати розглянуть проєкт постанови про організацію роботи ВР на період дії карантину у нашій державі №3218), і №3224 «Про внесення змін до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання».

Карантин в Україні: яких заходів безпеки вжила місцева владаВ Україні запроваджено карантин через коронавірус. Розбираємося, яких заходів безпеки вжила місцева влада.

Також повідомляється, що профільний комітет ВР рекомендує ухвалити за основу і в цілому законопроєкт №3219 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (Covid-19)».

Нагадаємо, в Україні зареєстровано 7 випадків Cоvid-19

Перша смерть від вірусу в Україні зафіксована 13 березня. У Радомишлі Житомирської області померла 71-річна жінка. Друга - 16 березня. Померла жінка, яку було шпиталізовано напередодні з підозрою на коронавірус.

Карантин в Україні триватиме до 3 квітня 2020 року. Українців закликають залишатися вдома.

Також Україна для запобігання поширенню коронавіруса з 17 березня закрила пасажирські авіасполучення і кордони.

Кабмін, через небезпеку поширення Covid-19, на прохання президента Володимира Зеленського зупиняє міжміське і міжобласне сполучення і роботу метро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: