Дітей з інтернату на Дніпропетровщині розселятимуть, щоб звільнити місце для пацієнтів із коронавірусом – адвокат

Читать на русском
Адвокат Ломако стверджує, що діти з розумовою відсталістю під загрозою смертельного ризику. Обласна влада Дніпропетровщини нібито збирається розселити їх із Верхньодніпровського інтернату. В ОДА цю інформацію поки не підтвердили, але й не спростували.
Фото ілюстративне"Букви"

Влада Дніпропетровської області розглядає можливість розселення дітей з Верхньодніпровського інтернату в інші заклади для розміщення замість них потенційних носіїв коронавірусу. Про це повідомив адвокат Ігор Ломако, який збирається представляти права дітей–мешканців інтернату.

«В інтернаті 122 дитини. І хоча половина з них старші за 18, усі вони – діти. У всіх діагноз: розумова відсталість різного ступеня. Багатьох слід годувати з ложки, декому – подрібнювати їжу в блендері. Деякі – лежачі хворі. Усі емоційно не стабільні. Усі потребують постійного догляду», – заявив Ломако.

За його словами, за два десятиліття керівництво інтернату виховало родину, де старші, як можуть, піклуються про молодших. На його думку, зміна середовища для дітей може призвести до летальних наслідків.

Пандемія коронавірусу: які симптоми хвороби і як уберегтисяКоронавірусом у світі захворіли майже 145,5 тисяч осіб, понад 5 тисяч померли. Нагадуємо симптоми хвороби і правила захисту.

«Згоден, проблема коронавірусу надсерйозна, але її слід вирішувати не за рахунок дітей-інвалідів. Просто середньовіччя», – обурюється адвокат.

Журналісти «Слово і Діло» звернулися до Дніпропетровської ОДА із проханням підтвердити або спростувати інформацію про потенційне розселення мешканців Верхньодніпровського інтернату, однак співробітники ОДА зазначили, що поки не мають такої інформації.

Нагадаємо, Україна тимчасово закрила кордони через коронавірус. На інфографіці ми показали, як у різних областях України намагаються запобігти поширенню хвороби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: