S&P прогнозує уповільнення економіки України

Читать на русском
Міжнародне агентство S&P Global Ratings знизило прогноз зростання валового внутрішнього продукту України на 2020 рік з 3,0 відсотка до 2,5 відсотка.

Міжнародне агентство S&P Global Ratings знизило прогноз зростання валового внутрішнього продукту України на 2020 рік з 3,0% до 2,5%.

Про це йдеться в повідомленні агентства.

Агентство очікує, що в 2021 році економіка України виросте на 3,2%, а 2022-2023 роках буде зростати на 3,0%.

Як наголошується в повідомленні, спалах коронавірусу являє собою серйозний ризик зниження економки, як безпосередньо, так і через його вплив на попит і ціни на основні експортні товари України.

«Економіка України як і раніше сильно залежить від сировинних товарів, і вона вразлива до уповільнення зростання світової економіки», - вважають аналітики агентства.

За даними агентства, у 2019 році реальний ВВП збільшився на 3,3%, що було викликане внутрішнім попитом. Високий зростання реальної заробітної плати продовжувало стимулювати споживання.

У S&P підкреслюють, що Україні доведеться залучати більше інвестиційних ресурсів з-за кордону для більш значного і стійкого зростання. У цьому контексті законодавчі зусилля нинішнього уряду щодо проведення земельної реформи можуть підняти зростання порівняно з поточними прогнозами агентства, а також поліпшити ділове середовище.

Раніше міжнародне рейтингове агентство Standard&Poors підтвердило довгострокові рейтинги України в іноземній та національній валюті на рівні B, короткострокові рейтинги B і рейтинги за національною шкалою uaA, прогноз за ними стабільний.

Нагадаємо, в Україні вперше з 2016 року зафіксували падіння ВВП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: