S&P різко погіршило прогноз цін на нафту

Читать на русском
Міжнародне рейтингове агентство S&P Global погіршило прогноз ціни нафти марки Brent на 2020 рік до 40 доларів за барель.

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global погіршило прогноз ціни нафти марки Brent на 2020 рік до 40 доларів за барель.

Про це повідомляє Reuters.

Чому ціни на нафту обвалилися до рекордно низького рівня з 1991 року?9 березня 2019 року на ринку нафти стався найсильніший обвал цін з 1991 року, коли почалася війна в Перській затоці.

Відзначається, що раніше агентство очікувало, що середня ціна Brent цього року буде в районі $60 за барель.

Прогноз на наступний рік був знижений до $50 з $55 за барель, прогноз ціни на природний газ на майданчику Henry Hub на 2020 рік - до $2 за 1 млн британських теплових одиниць з $2,25.

«Швидше за все, рейтингові дії (для нафтогазовидобувних компаній) в інвестиційній категорії можуть бути більш серйозними, ніж протягом останнього циклу», - йдеться в повідомленні S&P.

Протягом найближчих декількох тижнів агентство перегляне всі рейтинги компаній з галузі розвідки і видобутку, а також рейтинги нафтосервісних компаній, відзначається у прес-релізі.

Нагадаємо, президент США заявив, що обвал ринків та падіння цін на нафту стали можливими завдяки розбіжностям між Саудівською Аравією і Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: