S&P підвищило кредитний рейтинг Києва

Читать на русском
Міжнародне агентство S&P Global Ratings покращило довгостроковий кредитний рейтинг Києва до рівня В з В-, зі стабільним прогнозом.

Міжнародне агентство S&P Global Ratings покращило довгостроковий кредитний рейтинг Києва до рівня «В» з «В-», зі стабільним прогнозом.

Про це повідомляється в пресрелізі агентства.

Поліпшення прогнозу за рейтингами в S&P пояснюють двома факторами. По-перше, експерти агентства очікують, що завершивши будівництво об'єктів інфраструктури в наступному році, Київ повністю погасить борг перед центральним урядом, що дозволить скоротити прямий борг до 2021 року на 50%.

По-друге, вони вважають, що невизначеність щодо можливої ​​відставки мера Віталія Кличка і дати наступних місцевих виборів не позначаться негативно на можливості міста виконувати свої боргові зобов'язання.

Нагадаємо, наприкінці вересня S&P підвищило довгострокові суверенні рейтинги України в іноземній і національній валюті з «B-» до «B», а рейтинги за національною шкалою в Україні - з «uaBBB» до «uaA», підтвердивши короткострокові рейтинги на рівні «B».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: