Влада Польщі запроваджує особливий стан епідеміологічної загрози

Читать на русском
Польська влада ухвалила рішення про запровадження епідеміологічної загрози в країні через поширення коронавірусу.

Польська влада ухвалила рішення про запровадження стану епідеміологічної загрози в країні через поширення коронавірусу.

Про це заявив на пресконференції в четвер міністр охорони здоров'я республіки Лукаш Шумовський.

За його словами, у зв'язку з оголошенням пандемії він має намір сьогодні підписати розпорядження про «запровадження в Польщі стану епідеміологічної загрози».

Як пояснив міністр, це означає, що в нових розпорядженнях міністр охорони здоров'я може частково обмежити переміщення, тимчасово обмежити використання певних продуктів, закрити установи і заборонити заходи, може дати розпорядження про надання будівель і територій, необхідних для боротьби з епідемією.

Шумовський також інформував, що в усій країні будуть створені 19 лікарень, призначених виключно для хворих на коронавірус. У кожному з 16 воєводств (регіонів) республіки з'явиться щонайменше один такий лікувальний заклад. «Ці лікарні з понеділка будуть готові приймати пацієнтів», – сказав він.

Водночас міністр визнав, що рано чи пізно число заражених почне зростати дуже швидко. Але він закликав громадян не панікувати, не атакувати магазини, не закуповувати продовольство. «У нас зараз ситуація загрози епідемії», – підкреслив він, закликавши відправлених в карантин дотримуватися цього режиму, а інших громадян попросив за можливості залишатися вдома.

Нагадаємо, у Познані на заході Польщі зафіксували перший у країні летальний результат після зараження коронавірусом.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію коронавірусу в світі.

11 березня в Україні запровадили карантин у зв'язку зі спалахом коронавірусу в світі. Карантин триватиме в усіх областях з 12 березня до 3 квітня. Зокрема, заборонені масові зібрання понад 200 осіб, будуть закриті навчальні заклади, а також закрито авіасполучення з деякими країнами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: