ВАКС розгляне справу держпідприємства «Чернігівнафтогазгеологія»

Читать на русском
Антикорупційний суд визначився з датою засідання у справі про збитки дочірнього підприємства НАК Надра України.
Чернігівнафтогазгеологія

Суд призначив на 29 квітня засідання за обвинуваченням колишніх службових осіб дочірнього підприємства НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія» та інших у завданні 2,19 млн грн збитків підприємству.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Судової влади України.

Як відомо, у цій справі НАБУ і САП обвинувачують колишнього директора «Чернігівнафтогазгеології» Григорія Булаву; головного інженера підприємства Андрія Хом'яка; ексдиректора виробничої бази «Левадник» Юлії Соломки, колишнього заступника директора цієї фірми Вадима Ликова, а також п'ятьох працівників Прилуцької нафтогазорозвідувальної експедиції Чернігівнафтогазгеології»: Геннадія Ушенка; Ігоря Федоренка; Миколу Івасенка; Володимира Юрченка та Ольгу Лісову.

Нагадаємо, 22 листопада 2018 року НАБУ завершило слідство в кримінальному провадженні щодо завдання майже 2,2 млн грн збитків підприємству «Чернігівнафтогазгеологія».

За версією слідства, «Чернігівнафтогазгеологія» в липні 2016 року передало в оренду 248 бурильних труб вартістю майже 2,2 млн грн приватній компанії, яка одразу надала їх у суборенду іншій, пов'язаній із нею, структурі. Остання мала повернути це обладнання у вересні 2016 року, але фактично цього не зробила. Хоча за паперами виглядало так, що бурильні труби ніби повернуто.

Надалі, на думку слідства, аби приховати факт відсутності цих труб, працівники Прилуцької нафтогазорозвідувальної експедиції «Чернігівнафтогазгеології» склали підроблені документи про відбракування та переведення бурильного обладнання у брухт чорних металів.

У травні суд обмежив строки для ознайомлення з розслідуванням НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: