У Запоріжжі з підозрою на коронавірус шпиталізували жінку

Читать на русском
Відомо, що в жінки є ознаки гострої респіраторної інфекції. Вона нещодавно прибула до України з Італії.

У Запоріжжі шпиталізували жінку з підозрою на небезпечний коронавірус.

Відомо, що в жінки є ознаки гострої респіраторної інфекції. Вона нещодавно прибула до України з Італії. Про це повідомили в пресслужбі Запорізької облдержадміністрації.

В Україні запроваджують карантин через коронавірус: реакція соцмережВ Україні на три тижні запроваджують карантин через коронавірус. Слово і Діло зібрало, що про це думають у соцмережах.

Жінка звернулася до пункту охорони здоров'я на вокзалі «Запоріжжя-1» 9 березня. Останні два тижні вона перебувала в Італії, при цьому жінка заперечує, що контактувала з хворими на коронавірус у цій країні.

«З огляду на перебування жінки в Італії протягом останніх 14 днів до захворювання і тяжкість перебігу хвороби, вона була цього ж дня шпиталізована до відділення обласної інфекційної клінічної лікарні. За рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, до отримання результатів дослідження матеріалу від хворого на коронавірус, такий випадок вважається підозрілим на інфікування коронавірусом», – повідомили в ОДА.

Також під спостереження лікарів на період 14 днів були поміщені особи, які контактували з жінкою. У приміщеннях, де перебувала жінка, було проведено дезінфекційні заходи.

Матеріали для дослідження на коронавірус були відправлені у вірусологічну референс-лабораторію Центру громадського здоров'я МОЗ України. Результати аналізів будуть відомі за декілька днів.

Нагадаємо, в Україні запровадили карантин через коронавірус.

Також відзначимо, у КМДА пригрозили відповідальністю за порушення карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: